Els nostres vins.

Mil divuit, perquè fa més de mil anys que al mas Sanmartí s’hi elaboren vins del Bages. I Satèl·lit, perquè a vegades també volem viatjar lluny i elaborar petites perles, simplement pel pur plaer de fer coses úniques i  diferents.

I treballem sempre amb el criteri de mínima intervenció per a tots els nostres vins, de forma que el vi sigui el millor reflex possible de les característiques del nostre raïm.

Fem la verema a ma, en caixes de verema de 20 kg. Refrigerem el raim a la mateixa vinya i mantenim temperatura fins a l’entrada al celler. Després de la verema manual, fem una segona selecció a entrada del tren de verema, i una tercera a la taula de tria després de la desrapadora.

El nostre celler està excavat sota terra: trascolem el raim per gravetat i disfrutem de la màxima estabilitat de temperatura de forma natural.

Fermentem en tines de ceràmica, en bota oberta o en dipòsit d’acer inoxidable amb l’objectiu de posar en relleu les caractarístiques intrínseques de cada varietat. Realitzem microvinificacions no només per varietat sinó per parcela, mantenint fins al darrer moment cada un d’aquests vins de forma independent fins al cupatge previ a l’embotellat.

Sanmarti 1018 Garnatxa Sumoll

Un vi negre diferent, tot i estar elaborat amb dues varietats tradicionals del Pla de Bages. La garnatxa ens aporta color, fruita , notes florals i espècies, així com suavitat i maduresa  en boca. El carácter del sumoll, feréstec i a vegades difícil de domesticar, esdevé amb aquest cupatge el contrapunt perfecte de rusticitat i acidesa que permet que el vi passi lleuger per la boca però amb tot el seu sabor i aromes.

Reconstituent, elèctric i amb tremp, un vi que no deixa indiferent.

Sanmarti 1018 Macabeu Picapoll

Elevada riquesa aromàtica, gràcies al cupatge d’aquestes dues varietats típicament bagenques. La frescor caracterísca del picapoll, amb els seus cítrics i acidesa, combina amb la fruita blanca de la macabeu. El treball durant mesos amb lies i el lleuger pas en bota de la macabeu aporta volum i greixositat. Així, trobem l’equilibri de la frescor i la fluidesa amb la complexitat i cremositat que aporten les mares.

Pura expressió del territori en la seva versió en blanc.

Satèl·lit Macabeu de Vinyes Velles

Aquest vi sorprenent neix d’una vinya molt vella de macabeu. Aroma potent, que combina notes cítriques amb la poma madura.  La criança de sis mesos en bota ens aporta complexitat i volum en boca.

Vi amb molta estructura, que permet maridatges que van molt més enllà del que normalment fariem amb un blanc.

SALTAMARGES<br /> Garnatxa<br /> Anyada 2019

Color grana de capa mitjana, manté la vivacitat d’un vi jove sostinguda per la seva llum vermella. En aquest vi d’excel·lent maduració l’aroma es desperta amb notes de fruits secs, obrint-se cap a la regalèssia refrescada per notes mentolades provinents dels entorns boscosos típics del Pla de Bages.

 

Si vols fer alguna consulta, vols rebre informació sobre activitats o events, envian’s el formulari i et respondrem el més aviat possible.

Envia’ns la teva consulta

Escriu un email a:

info@cellersanmarti.com